Hove

Hove

søndag 29. juli 2012

Tanker fra 2006

Snart går jorda under. Hvis den ikke går under av menneskeskapt forurensing, går den vel under når sola slukner. Eller hvis jorda blir truffet av noe skikkelig hardt så alle dør. Det vi burde gjort var å slutte å formere oss. ALLE menneskene i verden skulle slutte å føde barn. Et menneskets skjebne er helt utrolig tilfeldig og urettferdig. Man kan bli født til en familie som er rik på penger og materalisme, man kan bli født til en familie som ikke har noe sted å bo, en familie som selger deg, en familie som gir deg mye kjærlighet og trygghet, en familie som lever i ett med naturen, en familie som ikke gir deg kjærlighet, eller til ingen familie. Helt tilfeldig. Et dyr blir stort sett født i det miljøet dyret er tilpasset, med instinkter for å overleve og formere seg, med mange av sin egen art, med respekt for naturen og kjærlighet for hverandre. Mennesker er den eneste arten som ikke hører hjemme på jorda. Vi ødelegger og utnytter uttallige arter, inkludert oss selv, for vår egen griskhet og grådighets skyld. Er det håp for oss her på jorda?



Og om vi ikke hadde misbrukt naturen til å skape falske behov, som teknologi, kosmetik, kjemiske rusmidler osv osv. Og idealene menneskee har skapt. Idealene er ikke personer som har utrettet noe bra, gjort gode endringer i verden, nei, det er de som veier 30 kg, har store pupper, blondt hår, mest mulig sminke og trangest mulig klær, og de må selvfølgelig være kjempedumme, og om de kan vrikke på rumpa er det et stort pluss. Og millioner av mennesker gjør hva som helst for å bli sånn. Uttallige som ikke ser sånn ut, føler seg ikke vel i sin egen kropp slik den er skapt. Folk VIL være en kopi av andre menneskers forfengelighet og egoisme. Folk trives ikke med å være seg selv. Det er så sprøtt! Mennesker tenner på selvtillit, utstråling og sjarm uavhengig av hvordan man ser ut eller hvor flink man er til å vrikke på rumpa. Hvorfor skjønner man ikke det? Det er jo nesten flaut å være menneske for tiden!

Og ikke nok med det, mennesker vil ha makt. Penger og makt. Og vi misbruker makten. Og det går utover mer enn bare menneskearten. Mennesker med mye penger gnur og sparer, de vil ha mer. Så de kan ha mer makt, og skaffe seg mer materalisme vi overhodet ikke har glede eller bruk for. Falsk glede. Hva skal man med SÅ mye materalisme om man er lykkelig?  Det blir overflod av penger. Mange kunne sluppet å dø får de overflødige pengene. Man sparer så tallet på kontoen skal bli enda høyere. For dem er det bare et tall på en konto. Bare sifre. Man vil aldri få bruke alle pengene i løpet av livet. Så da kan man enten kjøpe DEN feite kista, eller man kan gi pengene videre til en ny generasjon av griske folk. Det skjer ofte. Og det er HELT sykt. Tenk å ha noen milliarder, ta med vår overflod ned til fattige land og gi dem grunnleggende behov, litt rettferdighet og håp. Gi dem en rettferdig skjebne. Gi dem det som gjør oss griske og umenneskelge og dele rettferdig på det naturen gir oss. Det er et veldig fåtall som har makt til å leve et liv i total egoisme uten overhodet noen samvittighet. Hva får man av makt? Man kan ta naturen fra flertallet, man kan utnytte og misbruke andre mennesker. Man kan starte kriger mellom folkeslag.
 Men tenk å samle de menneskene et sted. Og se i forhold til flertallet av mennesker og dyr og natur. Det er sykt hvor mye makt noen mennesker kan ha. Og de hjernevasker oss. Og vi hjernevasker hverandre. Mennesker.. mennesker får ære, respekt og hedersmedalje hvis de overlever en krig. Hvis de skyter mange mennesker på det andre laget, ødelegger familier, ødelegger håp og tro om at det kan finnes noe som er godt. Men leger uten grenser, de gir liv, håp, medmenneskelighet og rettferdighet. Men de er det færre som ser eller æres for det gode de gjør. De er bare der.. Og kanskje det er noe av det som gjør det ekstra godt. At man gjør det KUN for å skape rettferdighet, være medmenneskelig og gi håp. Man gjør det ikke fordi man blir tvunget, føler seg presset, for god lønn eller noen medalje. Man gjør det fordi de er mennesker. Mennesker som trenger livsnødvendig hjelp pga andre menneskers uklokhet. Mennesker som tør å ha egne tanker, og handler uteifra dem. Er det menneskene som styrer makten, eller er det makten som styrer menneskene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar